fredag 25 april 2008

Underbara fredag!






Jag har precis ätit frukost och tagit morgonkaffet ute på altanen i solen, såå underbart. Från ena hållet hör jag de små lammen ute i hagen bräka, i skogsdungen ser jag ett hav med vitsippor och våra kära hjortar går tryggt och betar längs med tomtgränsen...blir helt tårögd för det är så fantastiskt. Det ger ett sånt lugn efter en jobbvecka... Barnen myser och frågar mig om det är fredag jaa säger jag, ååå vad skönt mamma det är så mysigt att vara hemma.

Tusen tack för alla era kommentarer gällande mina bilder från mitt jobb. Jag ska visa er fler bilder nästa vecka. Och nej jag är bara vanligt anställd där men tagit på mig rollen att hålla det fint och mysigt även där, dock lite modernare stil som passar ett stort företag.

Titta vilken söt bollviva jag köpt, tänkte plantera ut dem i mitt vita land...just nu står den så fint på altanen. Grythyttanstolarna har fått komma fram, jag tycker de är så fina och nätta, passar bra in till den förövrigt ganska stora hörnsoffan...myspynt blir det efter helgens jobb med altanen.

Altanen är på 80 kvm och är precis nytvättad med högtrycken. Vi har inte gjort något med den tidigare men nu har det gått lite mer än 2 år så det börjar det väl bli dax. I helgen ska vi sandpappra hela ytan phu.. och sen olja in den med vitpigment har vi fått tips om, visar hur det blev sen...men mycket fika blir det också :-)

Kram på er alla, och tusen tack för alla kommentarer, jag ska in och titta hos er alla i helgen, har inte hunnit med så mycket av det i veckan. Så nu blir det nog en liten påtår till ute i solen...
Kramar och ha en jätte skön fredag Malin

27 kommentarer:

Jes/Vita villa vila sa...

T J H O - först med kommentar :)

Vilka härliga bilder & nu blir jag supernyfiken på hur det blir med vitpigment på er fina terass!

Nej då, ingen ledig dag här... hann blogga lite innan jobbet i morse & nu sitter jag på kontoret :)

Önskar dig & familjen en underbar helg vännen!

Själv ska jag träffa en kompis för lunch på Gingis & sedan blir det en tur till Handblockat ♥

Största kramen!!!

Jes

Malin - I min trädgård sa...

Men vad härligt edt låter! Fantastiskt att mna kan ta sådana "sommarbilder" redan på morgonen! (Men det var väl inte kl 00,07 hoppas jag ;)). Det låter som ni kommer ha en riktig toppendag!

Jag har haft lyxen att få en liten sovmorgoin å min man jobbar kväll idag och alltså inte börjat ritkgt än. De är på promenad så jag tänkte ta mig en lite frukost i solskenet med nya Drömwhm & Trädgård -härligt! Sedan ska vi käka lunch på stan och sedan blir det nog en eftermiddagspromenad för mig och Plutten när mannen har åkt til jobbet En skön dag helt enkelt!

Ha en toppenhelg!

Kramar M!

Jes/Vita villa vila sa...

Förlåt vännen,
glömde ju svara på din fråga!

Jo, det är vanlig vit sprayfärg, denna köpta jag på Bauhaus. Funkar toppen till allt möjligt :)

Må så gott nu! KRAM / Jes

Malin - I min trädgård sa...

Och jag glömde ju också...

Vad roligt att du antar utmaningen! Ska bli så kul att se vad du visar. Jag vet ju iallafall att det kommer vara snygga bilder ;).

Jaa, Zetas är ju underbart! Det var faktiskt första gången jag var där, men det är ju jttehärligt verkligen. Har tänkt så många gångr innan att jag skulle vilja besöka det, emn då bodde jag iofs ca 60 mil därifrån, så et kan väl ursäkta det... :) Det enda är ju att det är ju inte det billigaste stället precis, men det gör nästan ingenting för det är så HÄRLIGT!

Ser så mycket fram emot planschen - kul att den är påväg!

Kram kram!

Diana sa...

Härligt med frukost utomhus! Miljön ni bor i låter underbar :)

Intressant med vitt pigment till altanen. Vi oljar också med pigment, men grått för att få en silveraktig yta. Passar med vårt hus. Hoppas få se ert resultat!

Ha en bra dag och en trevlig helg! :)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Du visar alltid så vackra bilder som man mår riktigt bra av :)
Hoppas nu får en underbar fredag!
Kram.

Annas skattkammare sa...

Låter härligt med morgonkaffet på altanen! Här ligger tyvärr ett molntäcke idag, för första gången på över en vecka! Gör att man saknar det ännu mer.. Fina blommor och fin betongros! Blir nog fint när ni är klara med altanen! Ha en fin helg! Kram /Anna

sommar-rummet sa...

Underbara bilder du visar!!! Visst är det härliga tider o dagar nu... Har just tagit mig kaffe annars skulle jag kommit över till dig på en tår :-) Ha det gott! KRAM

Mamma C sa...

Låter skönt att ta sitt morgonkaffe ute. Ska bli kul att se hur golvet blir när ni är klara.
Kram Mamma C

Elzie sa...

Vilken underbar bollviva. Ser nästan konstgjord ut!!
Hoppas du får en bra helg.
Kram Elzie

Maria sa...

En härlig börja på helgen!!
Lamm, gud vad gulligt det lät - de är ju så söta!
Ha en toppen helg!

My White Cottage sa...

Himmel, vilka fantastiska bilder Malin! Jag blev så glad av att titta på dom... Er altan är verkligen ljuvlig!

Ha en skön helg! Många kramar Jenny

Lilla P: sa...

Det är sååå härligt med lediga fredagar. Särskilt när solen lyser från en klarblå himmel. Sämre kan man ha det. Trevlig helg!

Lilla P

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken underbar plats att inta sin frukost på! Låter hur mysigt som helst! Här har det jobbats, idag anordnade skolan en egen melodifestival så allt har varit upp och ner...allt från Spice girls till Bwo har uppträtt. Finalen stod tre lärare för i ett Carola potpurri...alla var de klädda i klädsel typisk för just vad Carola hade då just den låten sjöngs...Kul!
Jag har minimal bloggtid...men så är det ju i perioder...

Ha en skön helg! Kram!

Hagbacken sa...

Vilken underbar altan ni verkar ha, och vilka fina bilder!!

Du måste ha en superb kamera!!

Kramizzz

My Lovely Things sa...

Åh så vackra bilder på blomman..

så fin receptionen är som du har inrett..

Låter så mysigt att sitta ute och äta frukost..

ha en fin helg..
kram anna

Ida sa...

Vackra bilder, och era utemöbler är såå fina, har sett att de ny tillverkas i vita. De är en av de saker som står högst på min önskelista om vi hittar ett hus. Det är sådant härligt gung i dem och jag får riktiga barndomsminnen eftersom min mormor och morfar hade sådana i mörkbrunt trä! Trevlig helg Mvh Ida

Nettan sa...

Så vackra bilder !
Jag skulle vilja ha ett bord med Grythyttan stolar med " gung "i ;0) de är ju så sköna & sitta i.
Japp fika ska det bli här med =0), har under ef.m rivit bort mossa & krattat i mängder...*pust & stånk ", helt slut nu & kommer sova som en stock i natt !
Ha en trevlig Helg..
Kram Nettan

Sara sa...

Hejsan

Ni har så fin altan, Grythyttan stolarna är jättesnygga. Den där rosen tittade jag på när jag var på Blomstertorget, jättesöt!
Kram Sara

Jessica sa...

Vilken söt blomma, den har jag aldrig sett förut!

Ha en skön helg!

Lina sa...

Ni har ett sånt härligt altandäck!! Vilken söt blomma! I dag har jag varit på skandinavium och tittat på hästar och saker!! Är helt slut, så nu väntar sängen!

Arga Mamman sa...

Vilka underbara bilder som vanligt... Jag hoppas att ni får en riktigt härlig helg tillsammans! Kraaam!!

Eleonora sa...

Lycka till med sandpapperna och altanprojektet idag. Hoppas vädret blir bra så kan kan genomföra det.

Så fint och trevligt du har på ditt jobb och personligt har du gjort det också.

Ha en riktigt skön helg hela familjen. Kram kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Å gud vilken vacker veranda du har, skitsnygg och vilken lika snygg reception du arbetar i, vilken härlig miljö att vistas i om dagrna och så kul att du fick vara med och rita själva disken också!! Snyggt! Ha en fortsatt mysig helg på din ljuvliga veranda! Mari.

Goa sa...

Hjärtat!
JAg har inte varit här på länge ser jag!...så mycket underbart vackert du visar!!
Så stämningsfullt att jag är alldeles salig! Du är fantastisk på att förmedla känsla med dina bilder!...du fångar min själ varje gång! Tack!!

Ha en fortsatt magisk helg med massa kramar från mig...

Granne med Selma sa...

Vilken otroligt vacker betongros! Kan man göra en sådan själv tror du eller har du köpt den? Var då i såfall? Den var helt enkelt urläcker :-)
/Sussie

Marie Söderberg sa...

härliga bilder på er altan..du e verkligen duktig att fota..ser som vanligt framemot mera bilder från ditt fina hem.

kram marie