onsdag 2 april 2008

Blixten!








När man ska inreda ett litet pojkrum så började jag i alla fall med lite gulligull. Nu när lille Hugo snart blir 5 år så finns det inte så mycket "fina" leksaker längre. När det ska vara lite extra ordning och fint i rummet då åker det mesta i förvaringskorgarna som är så bra, och framme står de små guldkornen. Några som mamma gillar och några som Hugo gillar, såklart.

Brodyrkudden som ni ser överst finns med hela alfabetet och siffror på och är köpt på Wreta Gästgiveri, ett underbart ställe med en fantastisk restaurang (bilden som är på mig på sidan är därifrån när vi äter julbord förra året...) vacker inredning och en härlig inredningsbutik det kan ju inte bli bättre :-) Det är absolut värt ett besök om Ni är i krokarna, det ligger några mil norr om Norrköping. 
Blixten och hans vänner är väldigt uppskattat i barnrummet just nu och när jag hittade den söta plåtväskan med blixten motiv i leksaksaffären lurade jag på honom den, bara för att jag tyckte den var så fin, men den passar också bra att ha som fruktväska till dagis.
Tänderna har inte trillat ur ännu, så i burken från SIA läggs små stjärnor till tandféen...  
Karin Mannerståls tyger har jag satt på väggarna i båda barnens rum, jag tycker dom är så stilrena och har fina motiv, även så att barnen tycker det, här har vi polisen...
Oj det blev många bilder! 

Jag har fått en hel del frågor om vår uteplats och vår plats byggda soffa, tänkte berätta lite mer om det till helgen. 
Kram så länge, och tack för alla gulliga kommentarer Malin

25 kommentarer:

Jes/Vita villa vila sa...

Å är jag först ♥ hi hi!

Vilka härliga bilder från grabbarnas rum. Ser verkligen tufft ut. Mina ögon föll ju direkt på den superfina nallen ♥ så söt!

Wreta är verkligen underbart! Har ni provat afternoon tea där? Det har de varje söndag i oktober. HELT underbart ♥ Kan jag varmt rekommendera!

Nu ska jag njuta mer av härliga killarnas rum!

Önskar dig en fin kväll!
Jes

Stämningsfullt sa...

Hej!
åh så mycket fint han har i sitt rum!
Jag har också en liten kille som fyller 5 i september och han behöver verkligen ett nytt, fint rum nu. Fin inspiration till det hittade jag här nu :)
Ha en bra kväll.
Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Så mycket fina detaljer han har killen!!! Visst är mycket av deras leksaker fula...men bara man förvarar dem snyggt så...hi hi...Här hemma göms det i lådor, korgar osv....
Tandasken finns här hemma också och den har börjat fyllas nu....
DEt var skräckfyllt då första tanden lossnade, men nu har han vant sig....

Hoppas att du haft en skön onsdag! Här har jag bara varit LEDIG! Kram!

Maria sa...

Tack för ditt besök hos mig, välkommen åter!!
En likadan tandburk har min son...han har äntligen fått lägga dit sin första tand.
Erat kök är ju helt superduperfantastiskt!! Så ljust och fint!!

Lilla Trollbacken sa...

Oj vad mycket mysigt han har i sitt rum. Min kille fyller 13 i sommar, då är det definitivt slut med det gulliga ska jag säga. Håller på att titta på lite nytt till honom!
Kram
Gabrielle

My Lovely Things sa...

så fina bilder..
min son är verkligen oxå ett blixten freak..han älskar alla bilarna från filmen ..men mac och blixten äär ju klara favoriter..
kram anna

Peters Projekt sa...

Jovars, Blixten McQueen är en favvo här hemma också ;)

Hej Malin! Hittade hit från Arga Mamman, som i sin tur hittade mig via Rana.

Så´na härliga närbilder du tar! Det blir så krispigt stiligt. Ett rent nöje att bläddra sig ner i bildkavalkaden :)

Ni verkar ha gjort underverk med det ärvda torpet. Två mil utanför L-köping? Svågern bor i Bankekind - min hustru har visat upp deras nya uterum på sin blogg. Häromveckan piffade hon till rummet med loppisfynd från trakterna kring Linköping. Det blev riktigt lyckat!

Avslutar med att önska dig lycka till med din dröm om en butik i ladan!

Ha det så bra! / Peter :P

Peters Projekt sa...

Glömde en sak . . .

Om du lägger in en så´n här:
< = vänster pilklammer
br
> = höger pilklammer
mellan dina Susnet-räknare, så hamnar dom på varsin rad.

Ooopps! Var tvungen att skriva så där för att koden skulle accepteras. Uttryckt med ord infogar du alltså dessa fyra tecken:
vänster pilklammer + b + r + höger pilklammer.

Litet HTML-tips så här på kvällningen ;)

Peter

Mamma C sa...

Det var många fina skaer från din pojkes rum. Ja, ju äldre dom blir åker gullsakerna bort. Ska bli spännande att se er altan.
Kram mamma c

lottens vita och gröna sa...

halloj! det är svårt med pojkrum med alla grälliga leksaker, jag har ju två pojkar och en tjej mina killar är 12 år och 5 månader och tjejjen är 9 år. nu spinner jag som en katt när jag ser dina fina bilder, jättehärlig inspiration! kram lotten

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Såå fint!! Min lille "pirat " har med de burken..dock 1 tand i;)
trots han är 8 i år har han inte tappa mer!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Unknown sa...

Så mkt tjusigt! Men visst är det inte fullt så lika lätt att inreda ett barnrum för pojkar. Tråkigt att det alltid tillverkas så mkt mer för tjejer. Men men det kanske är en affärs ide, ler-
Ha det gott! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

LantlivsAnette sa...

Joo du..nog har man kollat in Wreta alltid..jag skulle så gärna vilja åka dit någon gång..det ser ut som ett underbart ställe..deras hemsida är jättefin..man kan gå in i alla rummen och kika..
Vad fina detalj bilder du visar..
Spännande att få höra lite mer om er uteplats sen då !
Kram Anette

sommar-rummet sa...

Hej! Kul att inreda i barnens rum...så länge man får va me o bestämma lite , vill säga. Får kolla upp Wreta om vi ha vägarna förbi. Låter väldigt spännande! Ha det gott! KRAM

My White Cottage sa...

Mina killar älskar också Blixten och hans vänner! Gillar faktiskt dom grejerna jag också. Wreta Gästgiveri har jag aldrig varit på, men det låter onekligen som ett ställe man bör besöka!!

Ser fram emot fler bilder från er härliga uteplats med den platsbyggda soffan!

Ha en härlig torsdag! Kram Jenny

My White Cottage sa...

Glömde ju svara på din fråga angående Tolixstolarna. Nej, de kostar inte så mycket! De vi köpte är inte galvaniserade så de kostade 1990:-/st. De galvaniserade kostar ett par hundralappar mer per stol. Men jag tycker de blir mer jämt grå eller vad jag ska säga. Våra ser mer ruffa ut i ytan, en blandning mellan zink och plåt... Hmm, låter kanske lite virrigt... Är hemma med en förkyld och febrig Elias idag så jag funderar på att dra igång med mitt målande i köket. När jag är klar ska jag visa mer bilder från köket och stolarna mer i sin helhet!

Kram igen!

Sara sa...

Blixten är en favorit hos min Vilgot 4 1/2 år också. Jag har även köpt förvaring burkar och lådor med "Tiny" och "Zoo" (Karin Mannerstål) hos Nordik, dem är jättefina.
Sara

Maria sa...

Även om man kanske vill ha dem som små bebisar så växer de och blir äldre. Du har lyckats bra med detaljerna i hans barnrum!

Karin i Villa Grå sa...

Visst kan det ta emot att rensa ut det gulliga när ens lillkille inte är så liten längre? Men det går ju fortfarande att ha det snyggt, det visar du med dina detaljbilder.

Karin Mannerståls tyger är underbara, jag blir glad bara av att se dem!

Kram!

Karin

IKT i min vardag sa...

Här hemma finns det en Blixten-älskare, jag vågar inte visa honom bilderna...;-)
Visst är det svårt att hålla det snyggt i barnrummet, men som sagt snygga rymliga förvaringskorgar slukar en hel del. Jag är också förtjust i Tiny-tyget! Finfina bilder som vanligt Malin. Håller med Peter att det finns en slags "krispighet" i dina bilder, en härlig sådan!:-)

Ha det gott, rosenknopp!

Lilla P: sa...

Fina bilder! De tilltalade även min sexårig son. Han gillad den blå Blixten. Det är inte alltid lätt att inreda barnrum. Stod inför ett dilemma för något år sedan när just denne son skulle få en fondtapet på sitt rum. Vi åkte tillsammans för att välja tapet. Den enda han ville ha var med Lilla Sjöjungfrun på. Där sattes mina genusteorier på prov. Nu har han Lilla Sjöjungfrun på sin vägg och det blev jättebra! (kanske dyker hon upp på bild på vår blogg...)
Ha det bra!
Lilla P

Emma Clara sa...

oj...hit har jag visst inte varit förrut tror jag ...härliga bilder!!!!

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Malin!
Hoppas allt är bra ♥

Zinkskyltarna kommer från Ikea. Multipack 29 kr :)

Önskar dig en toppenfin fredag i morrn!!
Kraaaam Jes ♥

Anonym sa...

Så herlig blogg du har. skjønne bilder og et vakkert hjem. Takk for besøket!

I ett litet hus sa...

Underbart fina detaljer från barnrummet! Min son är också helt galen i cars-bilarna!

Ha en skön kväll!