måndag 10 mars 2008

Vår brevlåda!






Nere vid grusvägen så har vi vår brevlåda, en vit från Bruka. Vi hade ingen bra pinne att sätta den på så det fick bli en gammal stege. Och visst blev det väl ganska mysigt. Här har jag inte gjort så mycket kul än, men här dekoreras det på sommaren och en mjölktunna står bredvid som jag brukar planera blommor i. Jag har även satt massor av lökar i jorden runt stegen och försöker få lupinerna att ta sig nere vid vägen, för det är ju så mysigt och ser sådär vildvuxet ut. Kikar ni upp så ser ni vårt "lilla" hus som ligger på en liten höjd. Och det finns inget mysigare än att gå ner här en tidig sommar morgon i träskor och hämta tidningen och du hör alla fåglar kvittra, lammen skutta i hagen mitt emot och hjortar.... ÅÅÅÅ ser ni på bilden längst ner. Tidigt i morse stod dom i mitt land och i barnens sandlåda...tur att jag har lärt mig vad dom tycker om och inte tycker om...här planterar jag inga tulpanlökar längre tyvärr, men det går inte när vi bor mitt bland alla dovhjortar som går här varje dag, mysigt tycker jag och så mycket förstör dom inte ändå :-)

Jag har åkt på vinterkräksjukan därför har jag inte orkat svarat på alla kommentarer. TACK snälla för alla kommentarer, jag blir så glad och jag har sagt det förr men jag vill att ni ska veta att det betyder massor för mig! Så fort orken kommer tillbaka ska jag köra ett litet blogg race igen och kika runt hos er igen.. Ha en bra start på veckan snart är det faktiskt påsk så skönt. Malin

32 kommentarer:

☆Therese sa...

Så stilig å sette postkassa i en gammel stige - kjempefint.
Litt trist kanskje å ikke kunne ha tulipaner og lignende, men dyrelivet er vel å foretrekke. Må jo være helt utrolig å se dem fra sitt eget vindu.
Ønsker deg god bedring.

Steinheim sa...

Din side er en av mine store favoritter, alt du gjör er super fint.

Postkasse-arrangemanget er nydelig.

Tulipan-problemet vet jeg alt om, litt trist for det er så vakkert når det blomstrer på våren. Krokus, snödropper og påskeliljer er jo også fint.

Klem

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Malin,
Stackars dig som är sjuk - krya på dig massor!!! ♥

Vilken underbar stege med brevlådan på - ååå så lantligt charmigt, urmysigt verkligen! Och hjortar på tomten... Vad mäktigt! Härligt att bo på landet!

Ljuvliga bilder som alltid!
Tack för all inspiration & krya på dig ordentligt!

KRAM Jes

Chatarina sa...

Hoppas kräksjukan är över snart.

Vad mysigt det måste vara att bo på landet med lugnet o allt vilt man får se.

Gillar planteringen vid postlådan och den uppe vid huset.
Krya på dig

Chatarina

sommar-rummet sa...

Hoppas du mår bättre!!! Postlåde upphängningen va en kul grej. Vi har ett ställ tillsammans med våra grannar:)... Känner igen din beskrivning av att hämta posten, vi har oxå en grusväg och en bit ner till lådan som ni har. Vi brukar ha rådjur som traskar omkring nattetid i trädgården och förser sig.Ha en bra vecka! Kram

Himmelbit/Njut en smula sa...

Åhh vad fint! Så lantligt och mysigt! Det blev ju perfekt med stegen - mycket finare än om den suttit på en pinne ;-).

Krya på dig och ha en toppendag!

Malin - I min trädgård sa...

Det där var väl supermysigt sätt att ha brevlådan på! Kreativt!

Jaa visst är det härligt när man bor så att naturen är så nära att tom hjortar går i ens trädgård! Nu gör vi inte det längre, men nu är det andra saker som man uppskattar. Men just sådana saker saknar jag faktiskt...

Kalkstenssommar sa...

Stackare!
Hoppas orken kommer tillbaka snart.

Härlig bilder.

Kram L

IKT i min vardag sa...

Åhhh din stackare, var den din tur att åka på eländet.

Vilken underbar idé med brevlådan på stegen, ser så inbjudande och trevligt ut. Sen älskar jag ju Brukas saker. Jag har två små brevlådor själv, eller ja, sonen har en och vi har en liten röd på sommarstället. De är ju så söta. Kan tänka mig att det är vackert på sommaren med lupiner och annat blomster...och lite hjortar!:-)

Nu får du krya på dig och komma och hälsa på!:-)

Kram på dig gumman!

My Lovely Things sa...

Hallå!!
Åh Malin har du åkt på kräksjukan, din stackare...Inte kuligt alls med kräk....

Så vackert du har gjort vid brevlådan..vilken underbar idyll du bor i..Så skulle jag vilja bo!!!!

Dovhjortar..finns det vackrare djur..i min älsklings skog i Danmark.Strövar det fullt med dovhjortar..så vackra att titta på!!!
Krya på dig!!!

Kram Anna

Vitt Hemma sa...

Åh så fint och kreativt att sätta brevlådan på en fin stege, den lösningen har jag aldrig sett... Mysigt att bo på landet, snart är jag oxå där ;o)

Hoppas att du kryar på dig snart!!
Kramar Sofi

n o r d i n g å r d e n sa...

Så himla fint! Och vackra utebilder och snygg brevlåda!! Vårinspiartion, gud va sugen jag blir på att greja ute nu men här är det mest is och snö ännu på gården.. Mari.

In my house sa...

Hmmm! alla skriver om hur jättefint du har det,,, såå här kommer lite till, med risk att det kanske blir tjatigt.. ofattbart fint hus ni har,,,kul med ett ombyggt,tillbyggt hus,, för då är man ensam om just de huset,kul...
Kram josse!!!!

My White Cottage sa...

Jag bara älskar att kika in här hos dig Malin!!! Alltid härliga bilder att njuta av... :) Det var verkligen en kanonidé att sätta upp brevlådan på stegen, annorlunda och jättefint! Tänk vad glad brevbäraren måste bli varje gång han kommer till just er låda, få njuta av allt det vackra...

Så trist med vinterkräksjukan... min värsta hatsjukdom! Hoppas du kryar på dig riktigt snabbt!!!

Jättekram till dig!

Maria sa...

Usch, finns inget värre!!!
Gillar upphängningen utav brevlådan, verkligen snyggt! Har samma postlåda här hemma men den väntar på att vädret skall bli bättre så vi kan måla planket och hänga upp den, Visst är den snygg. Hade tänkt hitta siffror i silverfärg att hänga ovanför.
Ang smyckena, du kan få villket namn eller ord du vill!
Krya på dig!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh så fint att sätta brevlådan på stegen! Måste vara extra roligt för brevbäraren att leverera post till er :)
Trist att du åkt på magsjuka. Som tur är så går det fort över...
Krya på dig!
Kram.

Mamma C sa...

Inte kul att vara sjuk. Hoppas du kryar på dig snart. Jättemysigt med brevlådan sådär. Men det går ju bara att ha på landet. Vi bor inte i något stort samhälle, men det skulle inte få vara ifred. Inte kul när dom kommer och käkar upp allt man har i trädgården. Vi har aldrig direkt haft besvär av dom. Men vi har grannar som blir smått tokiga. Tror det beror på att vi har hund.
Kram Mamma C

Drömmar om Junibacken sa...

åhh din stackare! Du får krya på dig!Vilka vackra bilder du har, de är så fina, jag bara njuter! Tyckte att brevlådan satt jättefint på stegen också! Kram Lisa.

Lilla Blanka sa...

Åh vad mysigt ni bor..härlig omgivning, och vad fint med postlådan och stegen..!
Tack snälla söta för dina fantastiska ord hos mig *rodnar*...
Stora krya-på-dig-kramar!
Mia

Verkstedet sa...

å, du visr sånne stemningsbilder!!! dette er bare en herlig blogg!!! ha flotte dager i vårværet, ser skjønt ut!!!!
hilsen fra såta

Vita maränger sa...

Usch då för kräksjuka. Jag har haft influensa jag så jag har bloggtorka ännu.
Vilket fint rådjurskort.
Postlådan var också fin.
KRAM

lottens vita och gröna sa...

men så underbart vackert! denna lilla väg till den underbara lilla brevlådan, så fint att leva så nära naturen. stackars dig som har vinterkräkan det är hemskt, krya på dig nu! kramen lotten

Solsjö - Under en vind sa...

Så mysigt ni bor!!!

Vad snyggt med en BRuka postlåda och din upphängning för den är en tiopoängare! Så mysigt och fint!

Kram till dig!

Broarne sa...

Här skulle man vara brevbärare det ser jag det, då skulle man bli yúppiggad av din låda och vilja stoppa mer lite extra utbetalningar mm.riktigt fint.
mvh
Annmarie

Änglahem sa...

Fy din stackare! jag lider med dig!
Inte kul alls!

MEN vilken kul idé med brevlådan!!! Kan riktigt tänka mig hur fint det blir på sommaren med grönt gräs och blommor i mjölkspannen!!
Så himla fint ni bor*avis*, riktig lantidyll, rena Astrid Lindgren idyllen...om man då bortser från dovhjortarna!! Dom skulle jag vara livrädd för, men du har fått till en väldigt maffig bild..om man nu kan uttrycka sig så!!

Krya på dig!!
Kramar
Ulrika

LOPPISLIV sa...

Vad käckt och sätta brevlådan på en stege...jättefint blev det ju....du har så många härliga tips.....måste va underbart att bo så där ute på landet....rofyllt trots hjortarna som kommer på besök i trädgården...Krya på dig Malin....Kram Paula

Kannor och karaffer sa...

Fint arrangemang vid postlådan och visst är det mysigt med 4-benta beökare om det blir i lagom dos och inte en massa förstört.

Krya på dig vännen!
Kram
Ann

Marie sa...

Vilka underbara bilder och så supercharmigt att hänga brevlådan på stegen! Du är en riktig inspirationskälla!

Stackare, har du fått vinterkräksjukan nu! Vi låg hela familjen för någon vecka sedan, jag hoppas det dröjer läääänge tills nästa gång, usch!!

Krya på dig!
Kramar Marie

LantlivsAnette sa...

Ojj vad långt ni har det till lådan..men ni är vana , då är det skönt med en promenad till lådan.
Vilken fin låda och fint runt omkring den..brevbäraren måste bli glad då han kommer till er låda när det är så fint där.
Så du har blivit sjuk..åhh..krya på dig nu..
Kram Anette

Nettan sa...

Jättefint med postlådan på stegen, smart ide..
Tråkigt att du är sjuk..=0(, hoppas det snart går över.
Bloggen finns ju kvar & vi med....ingen brådska du vet !
Ta hand om DIG !
Kramiz Nettan

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Malin,
Kikar in & hoppas att du kryat på dig ordentligt!

Njuter av dina härliga bilder än en gång!

Stor kram Jes ♥

svartataket sa...

Usch för kräksjukan! Hoppas du piggar på dig! Jag fundera på en svart sådan brevlåda. Förra året så hade vi mellan 3-4 rådjur sovandes i vår trädgård flera kvällar i rad!! PRECIS utanför köksfönstret! Jag trodde inte det var sant när dom låg där och sussade i snön!!Nä nu får våren komma med lite värma tycker jag!