onsdag 18 mars 2009

Guld och äkta stenar...







Att jobba 75 % är både för och nackdelar... 
Nackdelen är att man sliter som ett djur på jobbet på kortare tid och rusar med andan i halsen...kanske någon som känner igen sig? Den stora fördelen är ju givetvis mer tid med barnen. Idag var stressen som bortblåst. Strålande sol och plus 10 grader när jag hämtade barnen på dagis. Bara att plocka fram cyklarna och en härlig långpromenad med barn, hund och två katter på efterkälken gjorde oss gott, det är då livet på en pinne :-) 

Nu har vi ju en härlig tid att se fram emot, jag kunde inte låta bli de första penséerna fast det inte ens var den färgen jag ville ha, lite ynkliga lyser de ändå välkomnande på trappan, liksom påskliljorna... Snart Ni är det dax att börja gräva fixa och plantera, härligt!

Jag har länge sucktat efter ett sånt här fint kinesiskt armband som är så trendigt just nu. Men att lägga över 3000 kr passar inte in i min vårbudget just nu. Därför blev jag så glad när jag kom över det här fina armbandet för en liten struntsumma...ganska lika och fint på sitt sett. Det bringar nog tur ändå trots att det inte är äkta stenar och guld, tror jag i alla fall :-)

"Alla val som inte kommer från hjärtat stannar blint" /Kinesiskt ordspråk

Många Varma Vårkramar till Er alla, vi hörs snart igen,
Malin


16 kommentarer:

rosenskära sa...

Helt nytt för mig, ibland känner jag mig helt off, ärligt talat, men fint var det förstås. Tyckte nog att det i rosenkvarts var allra finast om jag måste välja...

Har hört från många håll att deltidsarbete kan vara jättesvårt att få till i praktiken. Intressant att höra hur det funkar från dig som har erfarenhet.

Kram/L

Mia sa...

Vilka härliga vårbilder och underbart charmigt armband.

Ha en trevlig kväll!
Kram Mia

IKT i min vardag sa...

Jag jobbar också 75% och känner så väl igen mig. Känner ofta att jag gör 100% arbete ändå på mina 75%.

Vilken ljuvlig dag du haft! Här har vi också fått vårsol idag. Påskliljor har jag köpt och penséer och bellis lockar i affären. Får se hur länge jag kan motstå dem...

Kram

Det vita dårhuset sa...

Jag känner inte igen mig men jag kan tänka mig att det blir så.....
Tur att du fått njuta av dnna undebara dg =)
Kram Erika

Gårdsromantik sa...

Visst är det en läcker kopia!

Jag har det i butiken och det går som smör i solsken!

Kram Maud

Stjärnor & Champagne sa...

Du gjorde rätt..3000:- är inte klokt för dessa armband. Dom säljer dom på salongen där jag gör naglar + min granne som har No36. Ditt ser trevligare ut än dom andra.

Kram Anne

På min gatan i stan sa...

Riktigt härligt våriga bilder! :-)

Ha en fin morgondag!

Kram Martina

Nettan sa...

Grattis till armbandet! En riktigt fin "kopia"!!
Visst är det härligt nu, satt med näsan mot solen en stund igår, underbart!!
Kram Nettan

☆Therese sa...

Syntes armbåndet ser nydelig ut! Også trenger du ikke ha dårlig samhvittighet får å ha bruk 3000 kr på det hvis du går lei det!

Jeg jobber 70% og ja, det kan være ganske stressende på jobben i perioder. Men den ekstra fritiden er verdt det syntes jeg.
I morgen er det min fridag og da skal jeg forhåpentligvis kose meg ute i solen!

Ha en god dag :o)

Tulipa sa...

Vårigt och soligt!

Lät som en härlig stund ni hade igår!
Att få ihop livspusslet är väl något de flesta av oss kämpar med. Periodvis tycker jag det går lättare...och ibland känns allt rätt kört!

Men allt går ju på nåt vis!

Ha det bra!

Kram mariette

Anonym sa...

Jag känner i gen mig i det du skriver om att arbeta 75%. Det som retar mig mest är att man ändå jobbar som om man hade en 100%tjänst.... Man hinner ju nästan med allt....och ändå bara får betalt för 75%.

Hur som helst, tycker du gjorde helt rätt i att inte köpa armbandet för 3000. Ditt r lika snyggt, om inte finare. Den som är pysslig kan göra egna sådana armband genom att köpa pärlor på Panduro såg jag i någon katalog :)

/Karin

Vårt lilla hem sa...

Hej!

Såå härligr vårigt du har gjort vid entrén! Superfint! Visst är det mysigt emd lite färg som lyser upp nu i takt med att ljuset återvänt och solen börjar visa sig :)

Er långpromenad låter ju för härlig. Jag har nyss vart ute med min hund på lunchen en sväng i parken och sen blev det en runda på torget. Så mycket fina blommor det finns och några tuplaner i kruka ficj följa med hem :)

Åh vilket fint armband, jag faller som en fura! Var har du hittat detta?? Såå fint! Ett sånt skulle jag gärna vilja ha.

Ha en riktigt fin dag och njut av ledigheten!

Kramkram, Jenny

Mamma C sa...

Spelar ingen roll om dom är lila de första vårblommorna. Armbandet var jättefint tycker jag.
Kram mamma C

Jes/Vita villa vila sa...

Hej världens raraste Malin,

Jättefint armband - så klart det bringar tur!

Härligt med kvalitetstid med barnen - det är ovärderligt! Underbart väder har det ju varit idag också. Håller med dig vännen - tiden vi har framför oss nu är sååå mysig. Allt vaknar. Och så gör vi :)

ALLTID lika kul att kika in här! Nu lämnar jag din sida glad & inspirerad!!! Tack Malin!

Kram Jes ♥

Vintage sa...

Underbara bilder du visar här! Kram Susanne

lottens vita och gröna sa...

härlig malin med ungar och ungar mitt i solens sken, håller med dig, det är det som gör livet underbart! härliga bilder och armbandet är ljuuuuuvligt!

ha en härlig vårhelg! varmkram lotten