tisdag 13 januari 2009

Dags att väcka fröken mårbacka...







Tack för alla snälla kommentarer, och så himla kul att några testar på att baka brödet :-)

I helgen började jag klippa ner mina (35) mårbacka... ooops. De har stått mörkt kanske lite för mörkt under trappan i hallen sedan i höstas och nu får de ny jord och klipps ner rejält. Jag är ju inte en riktig blomsterflicka så jag vet inte om det är för tidigt så här i januari, men jag vill ju få njuta av dom i vår och inte vänta till juli...

De är ju inte så vackra just nu när de står lite här och var ute i glasverandan i diverse lerkrukor och lapar ljus... Men tänk när vi kan ställa ut dom på altanen, som på bilden längst upp, längtar sååå.

Nu är det full fart på jobbet igen. Det är slutspurten med den sista renoveringen i ett av kontoren jag jobbar på och ett av alla projekt jag hållt i under hösten. Nu har jag äntligen kommit till inredningen och jag shoppar och fixar för fullt och det är så himla kul, jaa det kan nog faktiskt inte bli mycket roligare än så här...jag måste lägga upp lite foton här sen när det är klart det blir verkligen super fint. Modernt och stilrent men ändå hemtrevligt :-)

Många kramar till er alla! Vi hörs snart igen,
Malin

24 kommentarer:

Piffa och Puffa sa...

Tack så mycket för din kommentar, det värmer. Det är absolut inte försent att vara med i utlottningen, den håller på till den 15:e.
Kramar Anette

Viveka i Bläckhornet sa...

Ojj, nu fick jag dåligt samvete över mina. Har inte sett till dem ordentligt under vintervilan.

Måste plocka fram dem imorrn...

Kram Viveka

Hem och Lycka sa...

Tror jag har läst nånstans att det är lagom i februari men som du skriver så är det ju roligt att få njuta av dem desto längre!

Älskar pelargoner men brukar mest ha dem ute. I år blir det dock även inomhus är tanken!

kram

My White Cottage sa...

Hej vännen!

Det var verkligen evighet sedan jag var inne här och lämnade ett litet spår efter mig... Jag tog ett långt jullov från allt vad dator heter. Men nu är jag tillbaka! Tack snälla för fina kommentarer från dig - du är så rar!

Vi har haft ett toppenbra lov, åkte iväg redan innan jul och julen firade vi i Vemdalen, det var så härligt! Ni verkar också haft ett supermysigt lov! I Linköping gjorde vi bara två korta stopp, lite intensivt kan jag säga... Men killarna och jag planerar att åka upp till Lkpg på sportlovet igen. Är ni hemma och lediga något då?? Det vore så himla kul att ses igen! Men ni kanske ska iväg då och åka skidor någonstans?!?

Du visar så himlans fina och härliga bilder i dina inlägg! Brödet ser hur smarrigt ut som helst! Ser fram emot att se bilder från nya kontorsrenoveringen!

Må så gott!
Många o varma kramar Jenny

Anonym sa...

Åhh...dina bilder ger mig sommarvibbar!! Härligt!

Visst vill vi se bilder från ditt jobbprojekt sen - spännande :)

Ha en skön fortsättning på veckan!

Malin - I min trädgård sa...

Vilka härliga bilder! NU längtasr jag ordentligt efter våren... Oj 35 st! Det var ett rejält gäng, det hade jag aldrig klarat av att hålla liv i här hemma ;).

Ha en bra dag!

Kram M

Mia sa...

Oj det var inte dåligt med pelargoner du har. Jag hoppas att mina har överlevt, kanske dags att titta till dem även om de inte är så många.

Kram Mia

Nettan sa...

Oj du hade gott om pelargoner! Va härligt!! Tror det kanske ä liite tidigt, men det går säkert bra! Kul det ska bli att få se bilder från ditt jobbprojekt!!
Kram Nettan

rosenskära sa...

Det låter som att du har ett jätteroligt jobb, måste jag säga! Piffa på arbetstid!

Pellissticklingar, tänk att kunna hålla på med det... Jag har ingenstans att ha dem, annars hade jag hemskt gärna gjort som du. Man får riktigt starka vårvibbar av bilderna, fast mildvädret här i Skåne hjälper till...

Kram/L

Butik Östergården sa...

Är också en mårbacka perlagon älskare. Fast jag har nog inte riktigt så många som dig. Jag har mina står i lillstugan hela vintern sen brukar jag väcka upp dem sådär i mars månad. Jag brukar inte klippa ner mårbacka så hårt som jag gör med andra. Men jag vet inte vad som är rätt eller fel. De brukar bli tjocka och blomma rejält i alla fall. Och visst är de fina. Kul att få se bilder från kontoret när det är klart.
Kram Helen

Mamma C sa...

Vad duktig du är som spar dina perlagoner. Jag är bekväm och köper nytt. Kanske ska försöka i höst. Tack för tipset om brödet alltid roligt att baka något nytt.
Kram mamma C

Hanna sa...

Oj, 35 stycken =) Funderade precis vad jag ska göra av mina sticklingar... Har lite ont om plats för sånt. Skulle vara härligt att ha en glasveranda, med lite värme..som du =)

Ha d gott!
Kram Hanna

EN INREDOHOLIC sa...

Mårbacka!! Det är ju så vackert! Längtar till man får dekorera hemmet med dem igen :)

Kram
Jannice

Syster vit sa...

Oj Hjälp undrar om mina lever där ute i garaget, Jag väntar nog några veckor till med att klippa mina. Kram Liselott

Maria sa...

Redan dags, oj vad tiden går fort! Tröttnade på mina fina rosa, så jag slängde dem - ångar kanske det när solen och våren börjar komma lite mer! Får väl hitta några nya!

Jessica sa...

Hej,
vilken fin blogg du har!
Hittade dig via min utlottning - Lycka till!!
Okej om jag länkar till dig från min blogg? Jag måste komma tillbaka och titta mera!

Må gott,
Kram
Jessica

Ida sa...

Hej, jag håller med dig om att man vill ha dem tidigt innan allt annat blommar.. Såg nyss att min ena skjutit upp 6 små skott såd en verkar tycka det är dags.. Kram Ida

Erika sa...

Oj 35 st, det var inte dåligt. Jag har försökt mig på att övervintra mina för första gången. Har väl gått så där. Tror jag tog in dem lite sent. Hoppas dina klarar sig!

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå!

Du har en jättefinblogg, följer den varje dag. Har precis själv börjat att blogga,
http://stjarnorochchampagne.blogspot.com/

Hälsn Anne

Goa sa...

Hej sötis..:)

Bara jag som är här och njuter av dina vackra bilder!
Mårbackan ja, mmm!
Tänk snart är vi där i alla fall... det går så himla fort. *lycka*

Hoppas du mår bäst!
Största kramen min till dig...

Chatarina sa...

Hejsan Malin!

Det var länge sedan jag var här...
Det har varit fullt upp både jobbet o hemma, men det börjar lugna sig nu... har gått ner på lågsäsong nu på jobbet.. så det är bara 20 tim i veckan. Men jag jobbar oftast eftermiddagarna. Är då hemma 18.30.
Har också börjat väcka upp pelargonerna... alltid spännande o se hur många som överlevt.

Underbara bilder. Inspirationen är på topp när man varit hos dig. Ser fram emot bilder på ditt senaste projekt på jobbet.

Nu väntar mannen här.. vi ska på bio. Vi ses...

Ha det så gott
Kram Chatarina

Tulipa sa...

Låter spännande med inredningen på jobbet!

Så här års blir man glad över att se pelargonier i alla dess former oavsett om de är nerklippta eller rangliga och skjuter iväg på sina taniga stänglar!

Ha en skön helg!

Kram Mariette

Titti sa...

Hej
Vilken fin blogg du har...här ska jg läsa mera:-)
Mvh Titti ifrån Linköping

angelhairs.blogspot.com sa...

Hej!!
Vad bra att få en liten pelargonlektion...så det är alltså dags att fixa till dom redan nu??
Kram Jeanette