onsdag 24 september 2008

En liten stjärna...




Ibland vill man
inte vara så personlig i sin blogg, men idag kan jag inte låta bli...

Min älskade lilla söta rara Elsa blev hastigt och helt oförklarligt sjuk i helgen. Något som till en början mest såg ut som en störning på balansen till att hon på ett dygn blev helt förlamad. 

Veterinären satte genast in medicinering, röntgade och gjorde allt i sin makt för att få henne att piggna till, trots att hon fick stanna kvar där hittade de inte vad som var fel och inget hjälpte... "Någon" virus är allt de får det till.

I går blev hon ännu sämre så jag fick träffa henne det sista, det är inte lätt att stå i ett sterilt rum med världens underbaraste knyte i famnen som spinner allt hon bara orkar, men ögonen var trötta och det ända veterinären kunde råda var att släcka detta lilla liv...

Så ser ni en extra liten stjärna på himlen i kväll så är det lilla Elsa hjärtat. 
Tack för dom här underbara veckorna, det är såå tomt och ledsamt här hemma utan dig...

Kramar Malin

59 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad sorgerligt. Jag har inte katt själv, men väl en hund, och förstår verkligen hur fruktansvärt det måste vara att mista henne!

♥ Fyra årstider sa...

Stakars dig, våra fyra kaniner dog för ett tag sedan, det är så jobbigt. Tycker om att du är personlig.
Tänker på dig.
Kram Lotta

anette sa...

Nejmen usch så ledsamt. Vår förra katt kom inte hem en dag och några dagar senare hittade vi henne överkörd, knappt ett år gammal. Nu bor istället en vuxen kattpojke hos oss (från djurhemmet här i stan) men oron finns där så fort han är borta lite längre än vanligt. Stora kramar!

Stämningsfullt sa...

Åh lilla sötnosen... Stackars lilla gumman .... Men nu mår hon bra igen.
Beklagar verkligen!
Stor kram till er.

Änglahem sa...

Men Malin....fy vad tråkigt!!! Vilken lite sötnos hon var!

Men vad märkligt att veterinären inte hade någon aning om vad som var fel! Låter ju jättemysko.

Känner så med dig! Man fäster sig snabbt vid dom så älsklingarna!

Kramar, Ulrika
(Kattägare)

Hem och Lycka sa...

Nä, vad tråkigt, jag beklagar verkligen.. Förstår att det måste kännas otroligt tungt och sorgligt just nu. Stor KRAM!

Unknown sa...

Åhhh fy så hemskt.
Stackare, vet hur det är, har varit med om samma sak.
Stor Kram

Fröken Anki sa...

Åh så ledsamt! Verkligen synd på en sån sötnos. Tänk vad fort det kan gå ibland, men skönt kanske att hon slipper ha ont nu i alla fall. Kramar

Zizzi sa...

Visst är det hemskt! Men på samma gång vet man att det är bättre än att katten/hunden (i mitt fall) ska lida mer! Det som är sorgligast tycker jag är att hunden/katten försöker visa sig så stark in i det sista, som att de vill säga att det är okej. Tänker på dig och på lilla Elsa! Tittar upp på himlen och tycker att det finns en liten stjärna som lyser starkare än vanligt!
Kram cissi

Sara sa...

Usch vad tråkigt och ledsamt. Det är så hemskt när ens djur blir sjuka.
Kramar från mig!

Anonym sa...

Åhh nej, vad sorgligt. Jag förstår om ditt hjärta blöder. Tänke rpå dig och din lilla kisse. Kram, kram.

Lilla huset på prärien sa...

Åh Malin vad hemskt!! Jag gråter för fullt här framför datorn. Vad fin hon är där på bilderna och så finns hon inte mera... usch vad jobbigt det är med de små djuren. Man tror att de ska finnas där jämt - orkar inte tänka på att de ska gå bort. Tänker på min lilla hund. Åh - vad jag känner för dig!!!

Kram Jenny

Mamma C sa...

Finns inget så sorgligt, en när man tar ett sista farväl av sina djur. Jag har aldrig haft katt men vi har haft hundar. Det blir så tomt, men man måste tänka på det som är bäst för djuret.
Många kramar Mamma C

Snusilus o Sannibus sa...

Nej, vad sorgligt :( Så söt hon är på bilderna... Tänker på er.

Stor kram, Susanne

Mitt hvite hus sa...

Så mange dager med glede og kos og noen dager med bekymring .. dette er det som følger oss med våre elskede dyr. dagen kommer når vi må si farvel, det er tungt og trist. Jeg har sett stjernen der Elsa sitter og ser ned på dere. Føler med dere veldig i denne triste stunden . En varm klem til deg
=)

Anonym sa...

NÄE , VAD SORGLIGT..
SÅN LITEN OCH GULLIG KATT.
TÄNKER PÅ ER

Vårt lilla hem sa...

Åh nej va tråkigt, jag känner såå med er. Det är så fruktansvärt tråkigt och ledsamt och tomt när en liten kär vän försvinner. Kämpar mot tårarna här nu. Hoppas hon har det fint i katthimlen, lilla stjärnan.

Stor kram, Jenny

Jo sa...

Åh, vad tråkigt! Jag känner verkligen med dig/er! De är små familjemedlemmar och små personligheter, så de lämnar ett stort tomrum när de försvinner! :(
Det finns inget att säga som kan trösta er, men ni får ta hand om er och minnas henne som hon var, inte som ni såg henne sist!

Jättestor kram från Jo och alla hennes missar!

My White Cottage sa...

Åh, Malin! Så fruktansvärt tråkigt!!! Lilla, söta Elsa... Men vad konstigt att veterinären inte kan säga mer exakt vad som hände... Kan säga att jag oroar mig för att hamna i samma situation själv... Vår äldsta hund Milli är inte pigg... Flera saker har kommit de sista veckorna så nu har vi en tid bokad hos veterinären på fredag. Barnen ska också följa med och vi försöker ställa in oss på att det kanske blir dags för henne också att somna in... Usch, livet känns ganska tungt här också just nu! Men jag har (precis som du) tänkt mejla dig! Försöker göra det ikväll eller imorgon!

Största kramen till dig vännen!

Julias vita drömmar sa...

Men åå så sorgligt :(

Känner verkligen med er!

Kram!

Anna sa...

Men så hemskt, tänker på dig och lilla Elsa. Det kom en tår, och jag vänder mig mot mina katter som busar här brevid. Vilken sorg du måste känna!

Kram från mig!

Anna sa...

Har ingen katt själv dock en massa hundar och ännu har jag inte mist någon av dem. Men vet ju att den stunden kommer då det är dags för dem att gå vidare. Blir väldigt berörd och tagen av din berättelse. Hoppas ni mår bra trots allt!

KRam

Pia sa...

Virkeligt sørgeligt (fik tårer i øjnene af det du skrev :-(

Vi mistede familien gamle hund i August, det var hårdt.

Stor Kram til dig

Ella sa...

Men vad tråkigt! Jag blev alldeles tårögd när jag läste ditt inlägg.
Förstår att det är jobbigt.

Kramar från Bloggläsande
Ella

Livets njutning sa...

Åh vad tråkigt! Elsa är så söt. Konstigt att veterinären inte kunde ge svar på vad som var fel. En sak är säkert. Elsa hade några underbara veckor hos er. Nu lyser hon för er i himlen.

Kram

Vitudden sa...

Det är alltid sorgligt när man måste ta farväl av ett husdjur även om man vet att man gör det för djurets bästa. Ni får se på bilderna av er underbara kisse och försöka minnas hur underbar hon var.

Kram på er!

Ulrika

Anonym sa...

Nämen...fy vad hemskt! Mina tankar går till er! man kan tycka att en katt inte gör så stor skillnad - men det gör det verkligen!

Många kramar /Mari

Mitt vita hem sa...

Men gud vad söt!
Jag gråter när jag läser det här, det måste vara fruktansvärt jobbigt när ens lilla älskade kattunge inte finns längre. Man känner så otroligt mycket kärlek till dom, blir som ens egna barn nästan.
Tänker på er.
Kram Heidi

Liza i pepparkakshuset sa...

Tänker på er. Har katt själv... de är det gosigaste som finns!

Kram Liza

☆Therese sa...

Å så trist.... De blir jo en del av familien disse skjønne dyra vi tar i hus.
Selv har vi en katt som snart er 10 år, gruer meg til vi ikke har ham lenger, selv om han kan være ganske rampente ;o).

Tenker på dere.

Tidsmästarinnan sa...

Lilla raringen Elsa, så söt hon är på bilderna!
Vad fint du skriver mitt i allt sorgligt.

Många varma kramar
Susanne

Flickan på landet sa...

Åååå va sorglit!Beklagar!!!Har själv en katt och har mist katter förr så jag förstår din sorg!
Kram

Flickan på landet sa...

PS.Har mailat dej en inbjudan till min blogg :-)...

IKT i min vardag sa...

Åhhh Malin, så fruktansvärt tråkigt för er! Jag tänker på dig och jag vet hur ledsamt det är att förlora en kär, luden vän.

Jag ska titta efter stjärnan...

Stora kramar!

Solsjö - Under en vind sa...

Men vännen då, sååå tråkigt! Många kan tycka, vadå det är ju bara en katt...men så är det verkligen inte! Det blir ju en del av familjen, finns där varje dag och ger en så mycket glädje!
Vi hade en kattunge en gång som bara vid nån månads ålder drabbades av förlamning, då kallade de det för kattpest...han klarade sig tyvärr inte heller så jag kan ana vad ni känner....
Varmaste tankar till er!

ansku sa...

Åååå så sorgligt! Beklagar verkligen.
kram A-M

Anonym sa...

Hej Malin!

Jag tänker på dig och din familj i denna svåra stund. Vi har aldrig träffats men din berättelse och bilderna gör att man känner med dig. Tiden läker alla sår.

Kramar/Anna

Annika sa...

Så väldigt tråkigt... Tänker på dig och hoppas att du vet att du gjorde det rätta!
Annika

Sara sa...

Ååå Malin... Nej nu lipar jag! Varför klarar man inte sånt här, jag som är uppväxt med djur har gått igenom det så många gånger!? Men det blir värre med åren. Hoppas ni finner tröst i era fina minnen!!!

Annaewa sa...

Det var det sötaste jag sett!! Och när du beskrev hur du höll i henne så kunde jag inte hålla mig längre, kunde inte sluta gråta! Hon följer dig från andra sidan, vet du!
kram Annaewa

Chatarina sa...

Men Malin så ledsamt.
Det finns inte ord för när sådant händer. Jag tänker på Er och på Elsa.

Ska tända ett extra ljus för henne.

Många kramar
Chatarina

Husbysjutolfts sa...

Hua så sorgligt, en så söt kisse dessutom.
Låter som det var vingelsjukan, våran katt drabbades i våras. Började med att den inte kunde ta emot sig när den hoppade ner från soffan,famnen etc. Sen kom han inte upp på möblerna bakbenen hängde inte med. Sen började han vingla och beteendet blev förändrat ville inte bli lämnad själv. Såg allmänt sjuk ut.
Vi avlivade honom. Ett virus som sätter sig på hjärnan antagligen från fästing eller annat djur dem ätit.
Men så sorligt.
Man tror inte det ska vara så jobbigt som det är. Har förlorat två katter, den första påminner mycket om eran, det var en grå norskskogskatt.Det var jättejobbigt när hon lämnade oss.
kram på er..

Anonym sa...

Usch! Inte roligt att mista sin djurvän!
kramar

Viveka i Bläckhornet sa...

Så tråkigt för dig Jag vet att det känns tungt...Kram Viveka

Elzie sa...

Fy så tråkigt. Att det ska komma en dag när vi måste göra oss av med våra kelgrisar. Och din stackars kisse som inte kunde röra sig ens. Ja, tråkigt är väl bara förnamnet på det som hänt.
Hoppas du får en bra helg i alla fall.
kram Elzie

Emma sa...

usch vad ledsamt, så oehört sorgligt. Stackars er. Tänker på er. Många varma kramar Emma

Pampy sa...

så lessen ja blir när jag läser om det jobbiga, så himla söt hon va! Hon är nog i himlen bland massa kuddar o jagar sängmöss o fångar dem o äter upp dem nu!! :)

Unknown sa...

Å kjære Malin, nå ble jeg så trist at jeg måtte slippe en liten tåre her... Føler så med deg nå, å miste slik en nydelig liten stjerne... Så skjønn hun var på disse bildene også, så henne også på innlegget der du fortalte at du hadde hentet henne.

Vår forrige katt Wilma ble syk på et lignende vis, med anfall der hun mistet balansen, og hun mistet også synet en stund. De mente det var et slags virus, og satte henne på medisiner. Hun ble heldigvis frisk igjen, og levde til hun ble 17 år :) Vår lille Anne Katt ble også syk rett etter at vi fikk henne, og vi trodde at vi kom til å miste henne. Vi hadde bare hatt henne en kort stund, men allerede da kunne jeg ikke tenke meg livet uten henne... Veldig lei meg på dine vegne Malin, men håper dere har fine minner fra tiden med vakre lille Elsa... Klem fra Synnøve :)

StrandviksVillan sa...

Stackars lilla sötnosen... Så tråkigt...

Gårdsromantik sa...

Men så sorgligt!
Förstår att ni saknar henne.

Kram Maud

LOPPISLIV sa...

Stackars er, tänker på er ska ni veta. Det är alltid lika ledsamt när en liten vän går över. Vill inte tänka på den dagen det är vår lilla Wilmas tur. Tror nog jag såg en liten stjärna på himmelen häromdagen. Det var nog din lilla Elsa det. Många Kramar Paula

DRÖMHUSET sa...

Åååå vad sorgligt...
Känner så med er, vet hur det känns då vi förlorade vår lille Birmabebis när han var 5 månader, också något virus som satt sig på hjärtat...
Så ledsamt.

Kramar Sofie

dreamhouse sa...

sötnosan...vet hur det känns.. hon är i katthimlen och busar istället.. varma kramar

Jes/Vita villa vila sa...

Å malin, vad ledsen jag blev nu när jag läste detta!

Lilla söta Elsa... Varför?
Förstår att det är tomt så tomt...

Största kramen!
Jes ♥

Villa Humlebo sa...

Det var bland det sötaste jag sett! Jag beklagar av hela mitt hjärta! Usch, vad tråkigt... :0(
Kram Mia

Tusenfröjd sa...

Får gåshud när jag läser och min haka börjar darra... jag känner med dig! Vet hur det känns att förlora sin lilla älskling. Kramisar Liv

Mollys Hus sa...

Nu får jag svälja gråten och gå ut i butiken och försöka le, men det blir inte lätt efter att jag har läst detta :(

Arga Mamman sa...

Hej där... Mitt hjärta gråter för lilla Elsa... Vet precis hur det känns. Vi förlorade en kattunge för många år sedan på precis samma sätt. Hon var frisk ena sekunden och nästa vinglade hon bara omkring och det fanns inget att göra... Jättekram till dig.

Anonym sa...

Fy jag vet precis vad du gått igenom. Min katt Findus blev bara 1 år & 9 mån. Dog i akut hjärn & hjärnhinne inflammation i April 2008. Och nu i September 2008 så fick min andra katt Lukas blev 9 år. Han fick elakartad cancer under tungan. Då hade jag inget annat val än att låta han somna in. Visst hade jag kunnat försöka med behandlingarna som finns men mindre än 25% överlever plus att han hade såå ont iomed att det växte under tungan på honom som en massa svulster. Så jag gjorde det rätta sa veterinären och det kände jag med att jag gjorde. Men visst är man så ledsen efteråt, de är ju som ens bebisar. Så nu har jag 3 st katter kvar i åldrarna 11, 7 & 4år.