tisdag 31 mars 2009

Lite rosa till mig...







Summa kardemumma lunginflammation, så jag har inget här att göra egentligen vid datorn alltså...
Ibland när man tycker synd om sig själv är det lika bra att ge sig själv något, för det är man ju värd då :-) Jag gav mig själv en mårbacka, när jag ändå var och hämta ut penicillinet igår. Man kan bli glad för mindre men ack så frodig och fin och den gör vår i hela köket, lite skillnad mot mina rangliga från förra sommaren som försöker vakna till liv...

Nu ska jag gå och lägga mig bredvid Simba det var länge sen han var med i bloggen, det är ju han som är herren på täppan, så stooor men så söt och gó.

Tänkte tröstshoppa på nätet men sunda förnuftet tog mig till fånga jag har så många härliga resor framför mig i vår så jag måste hålla i slantarna men de här träskorna måste jag ju nästan ha... visst är de snygga?

Kram kram, ner i sängen och sova bort allt elände...
Malin

fredag 27 mars 2009

Vår vår kom fram....





Hallå alla rara...
Pust jag är sjuk och det är så trist, har jobbat ändå men igår försvann rösten och idag är jag helt spak och ingen ork för någonting... Känns som jag hostat sönder hela kroppen och kan inte gå en meter utan att bli andfådd, hm känns ju sådär...

Ute snöar det, så jag blev så glad när jag hittade bilden på denna söta bollviva som jag hade här ute på altanen innan jag planterade förra våren, men var tusan då? Kommer inte ihåg men det är ju det som är lite av charmen att det ploppar upp lite nytt här och där varje vår och man blir lika glad och överraskad :-) men som sagt idag är det snöyra här...

Såg fina dynor på IKEA som jag tänkte köpa till hörnsoffan som ni ser på bilden. Tidigare år har det varit lime grönt och vitt i den här delen av altanen, men nu ska här bli greengate rött och rosa... 

Har ni sett Australian? Tror det får bli den ikväll, när barnen somnat förstås.

Tack snälla för alla underbara rara kommentarer, ni är så gulliga och det värmer så mycket även om jag är hopplös på att hinna runt till alla mina kära bloggvänner, men det är jag i ett nötskal...tycker om er massor ändå ska ni veta.

Kram på er och ha en jätte skön helg!
Malin

lördag 21 mars 2009

Lite blandat...









Lördagmorgon och det är sol idag också!!!
Det lyser in så himla fint inne så jag tog bara några kort på pärlhyacinterna som står på köksbordet. Hittade en fin väska från Ecco, härligt vintagesliten i fin ljus färg... fick den av min man skulle jag visst tillägga :-) ha ha tack snälla rara!

Skippar morgonträningen, har kört hårt hela veckan så idag får det bli en långpromenad i vårvädret.

Äntligen har jag gjort det, bokat min drömresa med världens bästa syster. En hel veckas ridsemester bara vi två i härliga Spanien i maj...det är då en drömsemester för mig som alltid haft häst, för nu har det inte blivit så mycket på den fronten utan fokus har legat på barnen. Helpension, 6-8 h i sadeln varje dag, bara att bo på en 1100-tals gård i det vackra landskapet känns som en riktig hälsoresa....

Smilla ville visst också vara med, linslusen själv är rädd för att det kanske kan bli kattungar snart oj oj...

Många kramar till Er,
Malin

onsdag 18 mars 2009

Guld och äkta stenar...







Att jobba 75 % är både för och nackdelar... 
Nackdelen är att man sliter som ett djur på jobbet på kortare tid och rusar med andan i halsen...kanske någon som känner igen sig? Den stora fördelen är ju givetvis mer tid med barnen. Idag var stressen som bortblåst. Strålande sol och plus 10 grader när jag hämtade barnen på dagis. Bara att plocka fram cyklarna och en härlig långpromenad med barn, hund och två katter på efterkälken gjorde oss gott, det är då livet på en pinne :-) 

Nu har vi ju en härlig tid att se fram emot, jag kunde inte låta bli de första penséerna fast det inte ens var den färgen jag ville ha, lite ynkliga lyser de ändå välkomnande på trappan, liksom påskliljorna... Snart Ni är det dax att börja gräva fixa och plantera, härligt!

Jag har länge sucktat efter ett sånt här fint kinesiskt armband som är så trendigt just nu. Men att lägga över 3000 kr passar inte in i min vårbudget just nu. Därför blev jag så glad när jag kom över det här fina armbandet för en liten struntsumma...ganska lika och fint på sitt sett. Det bringar nog tur ändå trots att det inte är äkta stenar och guld, tror jag i alla fall :-)

"Alla val som inte kommer från hjärtat stannar blint" /Kinesiskt ordspråk

Många Varma Vårkramar till Er alla, vi hörs snart igen,
Malin


söndag 15 mars 2009

Körsbärsblom...








Att vakna av ljuset är ett härligt vårtecken, visst är det skönt!

Knoppar slår ut här hemma, körsbärskvistar, syréner, mårbacka och mer och mer pasteller smyger sig in i det annars väldigt vita hemmet...oops, men kan inte låta bli.

Det känns som alla vaknar till liv, katterna är ystra och barnen ännu piggare, själv går jag mest och planerar för vårens alla projekt i trädgården...längtar så.

Just nu står några påskliljor i kruka och lyser välkomnande ute på trappan, alltid något :-) 

Nu ska jag ta ut sockerkakan ur ugnen, det doftar myssöndag....

 Önskar er alla en härlig söndag!
Kramar Malin

tisdag 10 mars 2009

Vår i Stockholm...






Oj, dagarna rusar och vipps en ny vecka och en bit in i den till och med. 

Jag har hunnit med en sväng till Stockholm. Den dagen sken solen och det var vår i luften... Shopping suget vaknar till liv och tänk så skönt det var att bara få njuta av alla härliga inredningsbutiker Årstiden är en av favoriterna, se här så inbjudande det ser ut från utsidan.

Hans Mikaels den vita butiken hade 50 % på allt, väl värt ett besök om du har vägarna förbi.

Det blev en Odd Molly klänning till mig som var underbart fin, på bilden ser den faktiskt ganska ful ut, men ack så snygg på :-). Spanade in nya Odd Molly butiken på Humlegårdsgatan, den var ju inte så tokig den inte men där svider det liite i plånboken, men gå och drömma kostar ju inget...

Tack för alla rara mail och kommentarer, det värmer ska ni veta!
Många kramar Malin

söndag 1 mars 2009

Turkost...







Att komplettera vitt med en pastell hör ju lite våren till i alla fall för mig, jag kan inte låta bli... Just nu är ju turkost min favorit med lite limegrönt och ljust rosa. Sprang runt lite bland butikerna här om dagen och frossade och fick massor av inspiration.

De små söta glaskulorna med blåbärsris eller som här pärlhyacint gör den enklaste dukning jätte fin, det är en ficka i för placeringskortet, perfekt och så fräscht det blir med en kvist i.
Skålen från Mateus i turkost kunde jag inte låta bli, den fanns även i gul och rosa, bästa godis skålen kanske...

Här skiner solen idag denna sköna söndag, känner mig trött så det blir nog inte mer avancerat än en långpromenad och en kaffe mot husväggen, inte så tokigt...

Många kramar till er alla, ha en bra start på veckan!
Malin