söndag 28 september 2008

Höstens färger speglas...







Ni är för underbara!
Tack snälla för alla kommentarer om lilla Elsa, det värmer i hjärtat och det är fantastiskt att det finns så många där ute som man inte känner men som verkligen bryr sig om...

Jag plockade in olivträdet och ställde det på sin gamla plats i glasverandan där golvet är is kallt, den trivdes där i vintras i alla fall. Det här fönstret skulle till tippen, tack snälla J för det, det är så fint med fönster, vackert att bara ställa mot en vägg. Ser ni de vackra färgerna som speglas så fint i glaset? Vi har en jätte stor lönn precis framför huset det har nu alla dess underbara höstfärger.

Nu vill man få en lite varmare känsla inne, ett vitt får skinn från vår granne och genast blir det mer ombonat och mysigare på träsoffan ute i glasverandan...

Pyssel i trädgården promenad, bus med barnen och lite fika såklart står på söndagens myslista... Ha en underbar söndag Ni med!

Tack än en gång för alla kommentarer!
Kramar Malin

onsdag 24 september 2008

En liten stjärna...




Ibland vill man
inte vara så personlig i sin blogg, men idag kan jag inte låta bli...

Min älskade lilla söta rara Elsa blev hastigt och helt oförklarligt sjuk i helgen. Något som till en början mest såg ut som en störning på balansen till att hon på ett dygn blev helt förlamad. 

Veterinären satte genast in medicinering, röntgade och gjorde allt i sin makt för att få henne att piggna till, trots att hon fick stanna kvar där hittade de inte vad som var fel och inget hjälpte... "Någon" virus är allt de får det till.

I går blev hon ännu sämre så jag fick träffa henne det sista, det är inte lätt att stå i ett sterilt rum med världens underbaraste knyte i famnen som spinner allt hon bara orkar, men ögonen var trötta och det ända veterinären kunde råda var att släcka detta lilla liv...

Så ser ni en extra liten stjärna på himlen i kväll så är det lilla Elsa hjärtat. 
Tack för dom här underbara veckorna, det är såå tomt och ledsamt här hemma utan dig...

Kramar Malin

söndag 21 september 2008

Ljusblått...






Veckan har rusat i hundraåttio med en viss saknad över att inte hunnit med att uppdatera min blogg.
 Just nu håller jag i ett stort byggprojekt på jobbet det tar mycket energi märker jag främst då jag somnat vid barnens nattning varje kväll den här veckan, hm... :-) 
En helg betyder mycket och man får chans att varva ner och andas lite lantluft, vara med barnen och djuren.. idag söndag känner jag mig äntligen lite piggare.

Jag knippsar av hortensia från trädgården titt som tätt, jag tycker de är så himla fina och så vackert att bara lägga i en glasvas. Här på det lilla bordet ute i glasverandan tillsammans med en ljusblå kudde från Himla, och ljuslyktor på fot i fattigmansilver. Glasvasen och ljuslyktorna är från Systrarna Grön.

Jag har länge önskat mig en kaffemaskin känns så lyxigt och gott, tänk så bra att alltid ha något att bjuda på när man får oväntat besök. Det är ju inte alltid man hinner ha nybakt även om det tillhör ovanligheten... vi får väl se om det smyger sig en någon här snart...
Har Ni något bra tips på en bra kaffemaskin?

Njut av söndagen & ha en jätte bra vecka!
Många kramar från Malin

lördag 13 september 2008

Franske Stemninger...






Äntligen har jag slagit till, igår köpte jag Franske Stemninger på Nordisk Vis, Systrarna Grön hade fått in den och tänk så länge jag gått och trånat efter denna vackra bok. Vilka bilder och vilket innehåll, nästan värd vartenda öre :-)

Lyktor hör väl lite årstiden till, den här med så vackert spetsmönster kunde jag inte låta bli, ställde den på skänken, den kommer stå tänd varje kväll garanterat...

Här har varit full fart med kalas, ni ser de söta smultron och lingonflaskorna vi hade till middagen, visst var de söta, men ack så äckliga :-) smakade bara färgmedel. 

Vill passa på och Tacka Systrarna Grön!
Tack för att Ni lånade ut den otroligt vackra krukan med olivträdet och den jätte fina oljelampan jag skulle vilja ha rubbet, många var framme och tittade på de fina sakerna under bomässan idag som även fortsätter i morgon söndag.

Tack för alla kommentarerna, och ha nu en jätte skön söndag!
Kramar Malin

onsdag 10 september 2008

Hjärtat mitt...





Visst var hjärtat fint?
Jag blev helt salig när jag såg det igår i Systrarna Gröns  skyltfönster, de var så stora och dekorativa, men liiite svåra att ta kort på hoppas ni ser, 89 kr/st. Det fick bli två stycken som jag tror får hänga ute på entrédörrarna, vi får se..
En kronärtskocka för en tia från ICA får bli lite höstdekoration i ena köksfönstret, blandat med örter från den egna trädgården...

Ni som bor här i krokarna har väl inte missat att det är stora Bo Mässan i Cloetta Center Linköping i helgen. Jag kommer stå i Vi i Villas monter under lördagen och söndagen så hoppas vi ses där.

Nu så ska jag blåsa ballonger innan jag går och lägger mig. I morgon när lilla Hugo vaknar blir han 5år på självaste 11:e september dagen.
Han skulle sova fort och gå upp super tidigt var det sista han sa när han gick och la sig, önskelistan är lång och förväntningarna väldigt stora, så söt :-)

Ni får ha det så jätte bra!
Massor kramar från Malin

söndag 7 september 2008

Guld i skogen...





Vi går i skogen varje dag, helgerna är väl mysigast när hela familjen är ute och strosar...

Idag tog vi på oss svampögonen som barnen säger och plötsligt där vi står så ser vi guld var vi än tittar det är helt tyst och magiskt. De är lika stora som mina handflator och barnen tycker ju att det är så himla kul, att leta. Vi fyllde ett helt stort Mateus fat idag.

Viggo hittade även den lilla glasflaska slängd som jag satt en liten blomma i, den såg ut att legat där i många år med en jätte söt kork till. Tack min söta lilla sakletare!

Att senare stå i köket och tillreda en underbar lunch med massor av kantareller är ju bara så underbart. Det är livskvalité för mig, och de andra i familjen såg rätt nöjda ut de med :-)

Tack för alla utmärkelser! Jag väljer att inte dela dem vidare då jag har så många favoriter och tycker om Er alla på ett eller annat sett.

Kram på Er och kul att så många nya har hittat hit!
Malin

fredag 5 september 2008

Trästege...




Att man har en lite bit ner till brevlådan kan jag tycka mest är mysigt, hoppa i trällorna och andas in morgonluften... eller vinterstövlarna hm...och klia sig i huvudet vem som ska ploga denna morgon :-)

Vi har satt vår Bruka brevlåda på en gammal stege, jag har visat en bild tidigare i våras härifrån, men här kommer en till :-)
Ett litet ljus är mysigt att tända där nere på kvällen för här på landet blir det ju ganska så mörkt, lite ljung och en gammal mjölktunna med ljung och murgröna. Känns lite välkomnande för den som kommer på besök..

Jag försöker få lupiner att ta sig där nere i det höga gräset runt om stegen jag tycker det är så fint med det vildvuxna, vi får se om de kommer till nästa sommar, påskliljorna blommar i alla fall vackert på våren...

Nu har jag legat i sängen sen i tisdags lunch, och kanske att jag börjar känna mig lite bättre, det blev härliga efterdyningar av den där j...kla krocken för två veckor sedan, inte kunde man väl ens ana det...trist och ledsamt.

Kram på Er alla och tusen tack för alla rara kommentarer jag blir så himla glad!

Hoppas vi får en riktigt härlig hösthelg med mycket svamp och äpplepaj :-)
Kram Malin

onsdag 3 september 2008

Lite höstmys vid entré...







Jag kände att det var dax att göra lite höst på framsidan, men sen hade jag ändå inte mage att plocka in de vita mårbacka som fortfarande blommar fint...
Här fick det blir en liten mix av sommar/höst och när det blir lite kallare är det bara att plocka in mårbackan och byta ut den mot det som önskas...

I de vita trälådorna som jag köpte för flera år sedan på Blomstertorget samsas mårbacka, murgröna och vit kärleksört.

I zinklådorna som är från Tanneforsblommor har jag mårbacka, silvergirlang och grön prydnadskål.

Zinkhuset plockade jag fram igen, blir så mysigt när man tänder ljus i på kvällen och det köpte jag på Unnerstad Gård förra hösten, likaså bänk som "pyntet" står på. 
Nere vid grusvägen där vi har brevlådan blev det lite vit ljung och murgröna visar en annan dag...

Ta hand om Er!
Kramar från Malin