fredag 30 maj 2008

Utsikt från kök!








Vilken värme, vilket väder såå underbart och nu äntligen helg, vilken tur...

Idag har har Linköping bostad varit här och fotat på fm för ett hemma hos reportage hos oss. I den tidningen annonserar mäklarna ut sina objekt här i Linköping, så nu hoppas jag bara på att det jag sa blev bra och att bilderna de tog duger...återkommer när det kommer ut.

Sen åkte vi till badet och har badat hela eftermiddagen, härligt för barnen att springa runt i sanden och busa och skvätta vatten på mamma. Nu ska vi bara tända på grillen så fortsätter vi att njuta av kvällen och ledigheten som väntar...

Jag blev utmanad tidigare i veckan och lovade Hwitavillan att visa min utsikt från köket eller spisen där man stå många timmar varje dag :-) Här kommer några bilder, det är ju lite soligt, så svårt för mig som amatörfotograf att få till bilderna...som ni ser är köket helt tillbyggt i vårt lilla gamla torp, en ljus och härlig oas att laga mat och umgås i. 

Kram på er alla och tack än en gång för alla gulliga kommentarer, jag ska göra mitt bästa för att hälsa på er alla under helgen...(känns som man mest går med trädgårdslangen på kvällarna nu, det tar lite tid med stor trädgård... )
Kramar Malin

tisdag 27 maj 2008

Kuddar...






I helgen var jag förbi Unnerstad Gård där hittade jag dom här två kuddarna, den ena rosablommig påminner om greengate men det var det inte. Den andra kudden var mycket prisvärd 99 kr (exkl innerkudde) fanns både i beige och vit med olika monogram på, skulle vilja ha ett helt gäng upptäckte jag när jag kom hem :-)... 

Kuddarna får pryda pallen vid vedspisen sålänge... I krukan en söt viol, ton i ton med kudden...

Tusen kramar i solen och tack för alla rara kommentarer!
Kram Malin

söndag 25 maj 2008

Smultron på båge!





Trevlig Morsdag alla söta och rara!
Igår var det en heldag i kolmården, en lång dag med många backar, men trollen knatade på så bra, de är vana vid långa skogspromenader... Visst är det något särskilt med delfinshowen, sitter år ut och år in med tårfyllda ögon...ibland undrar man om man är helt själv med det...

Det blir bara några bilder idag, det här är min lilla hörna, visst är det sött med smultron på båge, vi ska nu avnjuta rabarberpaj med vaniljsås och en himla massa jordgubbar...idag får ju mamman bestämma :-) Lilla cafégruppen köpte jag på Handplockat förra sommaren den har små ljusrosa blommor i stenbordet och stolarna, dynorna är också därifrån, ytterkrukan i luffarslöjd är från Unnerstad Gård.

Kram på er och passa på att pyssla om er själva!
Malin

torsdag 22 maj 2008

Sommarlykta!




Sommar heter den här nyinkomna zinklyktan från IKEA. En stor och hög lykta att ha blockljus i, helt ok tycker jag, och för 139 kr kan man ju köpa två:-) Den fanns det i fler färger, men den här gör sig bra ute och blir finare ju mer väderbiten den blir. 

I trädlådan skymtar ni några sittdynor från Miljögården, köpta på Unnerstad Gård Linköping.

Plockade mig en trädgårdsbukett och satte i zinkhinken från Handplockat visst blev det fint, ser ni att pionen nästan slagit ut... Vi har en hel häck av pioner som jag tänkte visa er när den väl blommar sagolikt vackert. Nu är även kvällsbelysningen tänd, men det är fortfarande lite kallt så det blir inte till att ta kvälls thé där ute i kväll heller...

Önskar er en jätte skön fredag och en trevlig helg, tror det får bli en sväng till Kolmården med bustrollen...
Kramar från Malin 

P.s Jag har fått så mycket frågor var jag köpt min flugsmällare ni ser till höger. Det var faktiskt några år sedan som jag köpte den i en butik i Linköping som heter Änglaboden, såg en liknande i en nätbutik för inte länge sedan men har glömt bort vilken, det var dock inget utskuret hjärta i nätet... Återkommer om jag springer på någon, skulle själv vilja ha en till, visst är den väl söt, dekorerar alltid min vägg i matsalen :-)

tisdag 20 maj 2008

Inred med blommor!







Jag är nog en blandning av Leila och Tricia Guild. Oops sätt nu inte kaffet i halsen! Det jag menar är att jag känner mig precis så i sinnet :-) sen går det givetvis inte att jämföra sig med dem de är ju riktiga proffs...

Jag är en riktig bakmoster och bakar ofta till mina barns förtjusning, gärna i fint förkläde och med trevliga dekorationer på bakverken, det är ju ett konstverk. Leilas bakböcker är en fröjd för både ögat och smaklökarna, underbara färger och vackra bilder. 

Har ni bläddrat i Tricia Guilds senaste bok "Inred med blommor"?  Oj oj oj, vilka bilder så underbara! Jag kände mig lite lik henne idag då jag under skogspromenaden plockade en kvastmed  hundkex och bara "la" dom lite lätt sådär på bänken på lilla toaletten :-) Och visst blev det fint... Inred med blommor, ja det passar mig perfekt! 

Jag har glömt att visa trähängaren som jag köpte på Vadstena Antik för ett tag sedan, nu är den vitmålad och sandpapprad, jag tyckte den passade bra där mot råspontväggen på lilla toaletten där bänken står. Kjolen är en gammal från Indiska, den hänger mest för att få en mysig känsla, inte för att jag tror min man märker av just den känslan, men ni vet hur man är :-)

Kram på er alla och Tusen tack för alla gulliga kommenterer, det betyder så mycket och det gör mig såå himla glad!
Kram igen Malin

söndag 18 maj 2008

Syrén & liljekonvalj!





Doften är ljuvlig! 
Tyvärr har det blivit lite kallare här så växtligheten har fått flytta in i stället. Syrén doftar så gott, och krossar man stjälkarna ordentligt så håller de sig i alla fall några dagar inomhus. I fönstret uppe i allrummet har jag satt syréner i vas och ni ser också syrénbersån som blommar så fint där utanför. I fönstret står ett gammalt trätåg, fint med lite svart kontrast och glaslampan är från House Stockholm Design, den andra lampan är från IKEA.

På köksbordet har jag satt liljekonvaljer på ett oputsat silverfat som underlägg (det skulle mormor se...jag är lite dålig på att putsa silver...hm ) en tulpan från blomlandet och vit förgätmigej i en liten yoghurt glasburk... enkelt men fint.

Har börjat röja i ladan som snart skall målas vit... annars har det inte hänt så mycket här hemma. Har mest myst och tagit det lugnt i helgen, ibland behövs ju det också...

Hoppas alla haft en skön helg!
Vi ses snart igen kramar från Malin

fredag 16 maj 2008

Slott eller koja!








Alla måste vi få ha våra små hus, skogspiraterna har sin koja högt uppe i ett träd med utsikt över vyarna, så de lätt kan se om det kommer några vildsvin... och i sommar ska hela familjen sova där en natt :-)

Ni ser även jordkällaren, den är så fin men ack där finns bara stora svarta spindlar hängandes i taket med vare sig sylt eller saft i sikte. Kanske fylls den proppfull efter sommarens skörd :-) Runt pumpen har jag planterat lavendel som gör pumpen extra fin visar mer en annan dag...

Clifford vår leonberger han har ju också ett litet hus där får han vara när vi är på jobbet. Vi sågade upp en glugg i boden så han lätt kan gå in och värma sig i sin sköna säng, men han ligger ändå ute i ur och skur, men det känns skönt för oss att veta att det går att få skydd. Det blev finare så här än en vanlig traditionell hudgård som annars lätt ser så tråkiga ut och så blommar det fina prydnads körsbärsträdet hos honom så fint nu.

Äntligen sköna fredag! Ska ta med mig trollen ut på en skogspromenad och plocka massor av liljekonvaljer såg att de hade slagit ut, är som ett vitt hav här uppe i skogen, doftar ju så underbart.

Kram på er alla och trevlig helg!
Tack än en gång för era rara kommentarer Malin

måndag 12 maj 2008

Sommarvärme!








Ååå vilken sommar det varit i helgen, vilken pingsthelg! Vi har haft mycket besök i helgen med fika och grill. Det kändes som semesterlunken verkligen smög sig på. Lullar runt i träskor och fixar, busar med barnen, tar en springtur på morgonen...jaa livet på en pinne helt enkelt, så skönt.

Helgens alla måltider har tillbringats ute på altanen, på kvällen har vi tänt belysningen i trädäcket, det ser ut som ett stjärnfall när det är riktigt mörkt ute, så himla mysigt att sitta där och höra knaket i från skogens alla djur.

Efter jobbet idag så hängde jag på släpkärran och åkte ut till en villa som skulle Stylas inför fotografering och visning. Så jag fixade i ordning vardagsrum och lite annat piff, fortsättning följer...

Kram på Er alla och som vanligt har jag haft svårt att få tiden räcka till, så jag har inte hunnit att hälsa på er alla...jag ska det :-)
Vi ses! Malin

fredag 9 maj 2008

Trevlig Pingst!






Vilken sommar och vilka dagar.
Nu äntligen är det helg och jag ska vara ute så mycket det bara går... pyssla och njuta och i morgon bjuda på årets första rabarberpaj med vaniljsås....smaskens.

Det var så vackert ljus i fönstret på stora toaletten i eftermiddags, så jag kunde inte låta bli att fota, det får bli dagens inlägg här med tulpaner skördat från trädgården.

Njut av helgen en trevlig Pingsthelg önskar jag Er & tack snälla för alla kommentarer!
Kramar Malin

onsdag 7 maj 2008

Ny stylad!






Kunde inte låta bli att visa vår söta Clifford snart 4 år. Vår leonberger är precis hemkommen från hundfrisören och har tagit av sig vinterjackan. Och jag kan lova att man hoppar till varje gång vi hämtar hem honom för det här blir en helt ny hund.  Både till utseende men också till sinnet, en aningen valpig och väldigt pigg och glad hund. Som annars är en jättestor och burrig hanhund på 81 kg med jätte tjock päls, men visst blev han väl söt och han luktar inte skunk längre och det vita hemmet hålls vitare...

Han får lätt våtexem så här års så efter vet. rekommendation har vi börjat raka honom varje vår... så hinner det precis lagom växa ut till vintern då han helst vill ligga ute hela tiden. På köpet har vi fått en mycket glad och pigg hund även på sommaren... 

Bilderna är tagna nu på kvällen, vilka kvällar så skönt att pusta ut efter en dags arbete. Jag har precis avslutat middagen ute och bläddrat i Designers Guild broschyrer jag hämtat hem idag, härliga bilder med mycket färg och textilier, ger mig massor av inspiration. Och Ni ser olivträdet har fått flytta ut nu, väntar bara på mitt citronträd...

Ha det så jätte bra, så hörs vi snart igen Kram Malin